2022 Şahıs Şirketi Kurma Maliyeti Nedir?

E-ticarette şirket kurmanın önemi günden düne artıyor. Ticaret yapmaya karar verdiğiniz andan itibaren şirket kurmak zorunlu hale geliyor. Eğer siz de ticaret yapmak ve E-ticaret platformlarında aktif olarak yer almak istiyorsanız, ancak şahıs şirketi nasıl kurulur bilmiyorsanız, bu yazımız tam olarak size göre. Gelin, şahıs şirketi nasıl kurulur ve kurulma maliyeti nelerdir? beraber göz atalım.

Ticarete atılmaya karar verdiniz ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Belki de serbest meslek erbabısınız ve bilgi birikiminizi değerlendirmek istiyorsunuz. Her iki durumda da ilk yapmanız gereken şey, şirket kurmak. 

Şirket kurmanın çok maliyetli olduğuna dair yanlış bir algı mevcuttur. Oysa ki özellikle tek başınıza şirket kurmayı düşünüyorsanız ve iş hayatına yeni giriyorsanız, kurmanız gereken şirket türü şahıs işletmesidir ve kuruluşu hiç de maliyetli değildir.

Bu yazımızda 2022 yılı için şahıs şirketi kurmanın maliyetlerinden bahsedeceğiz. Tabii ki şirket kurmanın aşamalarını anlatarak bunu yapmamız daha mantıklı olacaktır.

Şahıs Şirketi Kurmak Zorunlu Mu?

Eğer ticaret yapmaya veya serbest meslek faaliyetine başlama karar aldıysanız, şirket kurmak zorunlu bir durumdur. İlk olarak değinmek istediğim konu, ticaret yapanların şirket kurmasına gerek olmayan durumdur. Eğer satacağınız ürünü evinizde kendi el emeğinizle üretiyorsanız, şirket kurmanıza gerek yoktur. Ancak bunun şartı, vergi dairenize başvurarak esnaf muafiyet belgesi almaktır. Konu hakkında ayrıntılı bilgiye WorqCompany’nin web sitesinde bulunan esnaf muafiyeti makalemizden ulaşabilirsiniz. Yukarıda değindiğimiz esnaf muafiyet belgesine sahip değilseniz şirket kurmak zorundasınız. Danışmanlık benzeri bir serbest meslek yaparak para kazanma düşünceniz varsa, esnaf muafiyeti belgesinden yararlanamamaktasınız.

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Şahıs işletmesi kuruluşu diğer şirket türlerine göre çok daha kolaydır. Kuruluş amacıyla interaktif vergi dairesi üzerinden kuruluş başvuru dilekçesi doldurularak talepte bulunulması gerekmektedir. Ardından vergi dairesince yapılacak yoklama ile şirket kuruluşu tamamlanmaktadır.

Şahıs İşletmesinde Adres Neresi Olmalıdır?

Şirket adresi seçiminde üç seçeneğiniz bulunmaktadır. İşletme sahibi olarak siz, yapacağınız işin türüne  göre dilerseniz fiziki bir ofis tutarak adres olarak kullanabilirsiniz. Son yıllarda özellikle de e-ticaret işleri bir bilgisayar aracılığıyla yapılabildiğinden, ikamet ettiğiniz evinizi de işletme adresi olarak gösterebilirsiniz. Adres konusundaki diğer seçeneğiniz ise günümüzde oldukça popüler olan sanal ofis uygulamasıdır. Sanal ofis kullanmanın diğer opsiyonlara göre en bilindik artısı kira stopajının olmamasıdır. Eğer ikamet ettiğiniz evinizi adres olarak gösterirseniz ödediğiniz kiranın vergisini ev sahibinden keserek devlete ödemekle yükümlü olursunuz. Ancak sanal ofis opsiyonunda, kiraya veren bir şirket olduğu için bu sorumluluk ortadan kalkmaktadır.

2022 Şahıs İşletmesi Kuruluş Maliyeti Nedir?

Şahıs işletmesi kurmak için gereken belgelerden biri olan imza sirkülerinin noter tarafından onaylanmasının 2022 yılı için belirlenen maliyeti 300 TL'dir. Şirket kurmak ile ilgili aklınıza takılan tüm konuları danışmak veya kuruluş ve ilerisi için destek almak istiyorsanız WorqCompany olarak yanınızdayız. Şirket kuruluş sayfamızı ziyaret ederek işinize en uygun hizmet paketimizi seçebilirsiniz. 

Hemen Başvurun butonuna tıklayarak E-ticaret finansmanı ve şirket kuruluşu hakkında bilgi alabilir, saniyeler içerisinde başvurunuzu yapabilirsiniz. Pazaryerleri e-ticaret gelire dayalı finansman ile işinizi büyütün!

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al