Birleşik Krallık’ta (İngiltere) şirket kurmanın avantajları

İngiltere, İngiltere’de yerleşik olmayan kişiler için diğer ülkelerle kıyaslandığında şirket kurmanın kolay olduğu ülkelerden biri olmasının yanı sıra şirket kurulması ile şirket kurucusu kişi tarafından birçok avantajın da elde edilebildiği bir ülkedir.

İngiltere, her ne kadar Brexit sonrası Avrupa Birliği’nden ayrılmış olsa da, dünya ticaretinin önemli merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. İngiltere e-ticaret pazarında dünyada en büyük 5 pazardan biri olma konumunu devam ettirmenin yanında, Brexit sonrası yeni yapılan anlaşmalar ile gerek Avrupa Birliği gerekse de diğer ülkeler ile ticarete devam etmektedir.

İngiltere, İngiltere’de yerleşik olmayan kişiler için diğer ülkelerle kıyaslandığında şirket kurmanın kolay olduğu ülkelerden biri olmasının yanı sıra şirket kurulması ile şirket kurucusu kişi tarafından birçok avantajın da elde edilebildiği bir ülkedir.

İngiltere’de birkaç gün içinde şirket kuruluşunuzun tamamlanması sonrasında gerekli belgeleri sağlamanız ile dijital bankalarda (Tide, Wise, Monzo vs.) şirketiniz için hızlı bir şekilde banka hesabı açabilir ve e-ticaret platformlarında mağazanızı açarak satışa başlayabilirsiniz. Bunun yanında Paypal, Payoneer, Stripe gibi uluslararası geçerliliği olan ödeme platformlarında da hesap açılabilir ve müşterileriniz ödemelerini bu kanallar aracılığıyla da yapabilir.

Her ne kadar Amazon, Etsy gibi e-ticaret platformlarında İngiltere dışındaki şahıs ve şirketlere de mağaza açıp satış yapma imkanı sunuluyor olsa da, İngiltere’deki şirketiniz farklı avantajlara sahip olmanıza yardımcı olabilir.

E-Ticarette Tüketici Tercihleri

Tüketiciler, alışverişlerinde sipariş teslim süresi, lokal depodan teslim, sorun çıkması halinde lokalde bir muhatap ile çözülme imkanı gibi nedenlerle İngiltere içinden satış yapan satıcıları daha çok tercih etmektedirler. Diğer bir deyişle, müşteri kendisine daha yakın olan ve daha kolay iletişim kurabileceği satıcılardan alışveriş yapmayı tercih etmektedir. İngiltere’de şirket kurmanız ve bu şirkete ait bir adres göstermeniz bu avantajlardan faydalanabilmeniz için yeterli olacaktır.

Vergiler

İngiltere dışı ülkelerden İngiltere’ye ithal edilen ürünlerde VAT (KDV) uygulaması ek maliyet yaratırken, İngiltere’de kurulmuş şirketler ile VAT, gümrük vb. işlemlerde maliyet avantajına sahip olmaktadır. Yurtdışından İngiltere’ye ithalat maliyetleri İngiltere merkezli şirketler için daha düşük olduğundan hem kar marjını artırabilmekte, hem de fiyat rekabeti için avantaj sağlamaktadır.

Teşvikler

Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin yurtdışında şirket kurması halinde birkaç yıl süreyle şirketin yurtdışında yaptığı reklam, kira gibi giderlerden %50’ye kadar devletten teşvik alabilmesi de mümkündür.

Uluslararası Ticaret

İngiltere’de kurmuş olduğunuz şirketiniz İngiltere ile sınırlı kalmadan diğer ülkelerde de kolayca ticaret yapmanıza imkan tanır. ABD, Kanada gibi e-ticaret iş hacminde öne çıkan ülkelerde, AB ülkelerinde ve diğer ülkelerde de e-ticarete başlayabilirsiniz. Ayrıca uluslararası ticarette İngiltere merkezli bir şirket olmanın prestij ve güveni ile satışlarınızı artırabilmeniz mümkün olabilecektir.

E-ticaret ve diğer alanlarda işinizi büyütmek ve yurtdışına açmak için uçtan uca çözümlerimizle WorqCompany ile İngiltere’de şirketinizi kolayca kurabilirsiniz ve ticarete kolayca başlayabilirsiniz.

Hemen Başvurun butonuna tıklayarak E-ticaret finansmanı ve şirket kuruluşu hakkında bilgi alabilir, saniyeler içerisinde başvurunuzu yapabilirsiniz. Pazaryerleri e-ticaret gelire dayalı finansman ile işinizi büyütün!

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al