E-Ticaret'te Merak Ettiğin Her Sorunun Cevabı Burada!

E-ticaret ile ilgili kendine sorular sormaya başladıysan aklında bir süreç oluşturmaya başlamışsındır. Bu, e-ticaret sektöründe olmayan rakiplerin arasında bir adım öteye gittiğin anlamına gelmektedir. Bu içeriğimizde iş ortağımız CT Teknoloji ile birlikte e-ticaret sektörü için merak edilen konuları ve cevaplarını ele aldık. Hadi başlayalım.

Neden E-Ticaret Sektöründe Olmalısın?

Fiziki mağazadan alışveriş yapma alışkanlığı gün geçtikçe e-ticaret platformlarından alışveriş yapmaya doğru evriliyor. Marketlerin dahil e-ticaret satışı yaptığını düşünürsek, e-ticaret günümüz dünyasında olmazsa olmaz bir sektördür. 

E-ticaret, perakende işini büyütmenin en ekonomik yoludur. Uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında, bir alan adı ve barındırma satın almak veya web geliştirme ve iyi bir e-ticaret hizmeti için ödeme yapmak, fiziksel iş yeri satın almak veya kiralamaktan daha ucuzdur. Bununla birlikte 7/24 açık olan ve satışlara devam eden çok düşük maliyetli bir mağazadır.

Bir e-ticaret sitesine sahip olduğunda hem yurtiçinde hem yurt dışına satış yapabilme imkânın olur. Dahası, yerel olarak ürün bulamayan ve ürünü tedarik etmek için internete yönelmeye karar verenlere hizmet verebilirsin. Dikkatli analiz yaptığında satmak istediğin ürünleri doğru hedef kitle, doğru fiyat ve doğru zamanda müşterilerine ulaştırabilirsin. Hatta bir defa senden alışveriş yapan müşterilerine birden çok satış yapabilirsin.

E-ticaret sitende belkide mağazanda sergileyemeyeceğin yüzlerce ürünü sergileyebilirsin. Etkili ürün görselleri ile estetik açıdan dikkat çekebilir ve rakiplerin arasından sıyrılabilirsin.

E-Ticaret Sektörü Kârlı Mı? Beni Neler Bekliyor?

Evet, kârlı. Ancak, kârlı hale gelmek ve sürekliliği sağlamak tabii ki senin elinde. E-ticaret bir süreçtir ve hiçbir zaman durağan değildir. Öncesi, işleyen süreci ve geleceği olan bir sektördür. E-ticaret sektörüne girmeye karar verdikten sonra seni bekleyen temel konulara birlikte bakalım: 

- Ürünlerini müşterilere sunacağın güvenilir, teknik destek ekibi güçlü ve sürekli güncel teknolojiyi takip ederek altyapısını güncel tutabilen, bunlar için sana ek maliyetler çıkarmayan, siteni siber saldırılara karşı koruyabilen, pazarlama ve reklam çalışmalarına altyapı olarak kolaylık sağlayabilen bir e-ticaret altyapısı satın almalısın,

- Rekabet analizi yapmalısın,

- Kurumsal kimliğin ve ürünlerini müşterilerine en iyi şekilde sunabilecek şekilde siteni hazırlamalısın,

- Maliyet kalemlerini belirlemelisin ve kârlılık analizleri yapmalısın,

- Sosyal medya ve dijital pazarlama aktivitelerini planlamalısın,

- Siteni güncel tutmalı ve sosyal medyada görünür olmaya özen göstermelisin. 

E-ticarette başarılı olmak için mükemmel müşteri desteği sağlaman gerekir. İnsanların senden alışveriş yapmasını istiyorsan yukarıda bahsettiğimiz seni bekleyen konulara doğru bir şekilde hazırlıklı olmalısın. Bir e-ticaret işletmesini harika yapan şeyin tüm bu konuların bir arada çalışması olduğunu unutma. Bu faktörler, bir e-ticaret mağazasını 0'dan 1'e değil, 1'den 10'a çıkaran şeydir.

Hazır E-Ticaret Sistemi Kullanmalı mıyım?

Hazır e-ticaret sisteminin birden fazla avantajı olduğu için evet, kullanabilirsin. Başta E-Ticaret olmak üzere Sosyal Medya, Dijital Pazarlama, Grafik Tasarım, Fotoğrafçılık, Satış, Pazarlama, ve Veri Bilimi hizmetleri sağlayan iş ortağımız CT Teknoloji, hazır e-ticaret sistemleri ile ilgili şunları söylüyor;

- Yazılım bilgisine sahip olmana gerek yoktur,

- Sitenin barındırılacağı server, teknolojik güncellemeleri ve verilerin güvenliği için vakit ve nakit kaybetmezsin,

- Özel kargo anlaşmalarından yararlanabilirsin,

- Ödeme sistemleri ile olan anlaşmalardan yararlanabilirsin,

- Sosyal medya entegrasyonlarından yararlanabilirsin,

- Sanal pazaryeri entegrasyonlarını kullanabilirsin,

- Raporlama ve analiz araçlarından faydalanırsın,

- Maliyetleri daha düşüktür.

Sitemizi Pazaryerleri ile Entegre Edebilir Miyiz?

CT Teknoloji’den alacağın hazır e-ticaret sisteminin altyapısı sayesinde e-ticaret siteni pazaryerlerine kolayca entegre edebilirsin.

 

B2C ve B2B İçin Ayrı E-Ticaret Siteleri Açmalı mıyım?

CT Teknoloji’den alacağın hazır e-ticaret sistemi sayesinde hayır, ayrı ayrı e-ticaret siteleri kurmaya gerek yok. Tek bir e-ticaret altyapısı ile hem perakende müşterilerine hem de bayilerine hizmet verebilirsin. B2C ve B2B için farklı fiyatlar belirleyebilirsin. Bayi grupları oluşturarak farklı bayi bazlı farklı fiyatlar belirleyebilirsin. Bu sayede maddi ve zaman maliyetinden çok ciddi oranda tasarruf etmiş olursun.

Detaylı bilgi ve ücretsiz eğitimler için şimdi iletişime geç.

E-ticarette güçlü stok ile hızlı satış yapmak için ise Gelir Paylaşımlı E-Ticaret 'e başvur.

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al