E-Ticaret Yazılımı Nedir ve Nasıl Seçilir?

E-ticaret dünyasına giriş yapmayı düşünüyorsan, ilk adımı atmadan önce hangi platformu kullanacağına karar vermelisin. E-ticaret yazılımı, bu amaçla değerlendirebileceğin en uygun alternatiflerden biridir.

Bu yazılımlar, hazır altyapı paketleri olarak sunulur ve farklı modüller ile entegrasyon seçeneklerini içerir. Bu sayede, uygun maliyetle ve hızlı bir şekilde e-ticaret sektörüne giriş yapabilirsin. E-ticaret sektörüne yeni adım atmayı planlıyorsan, hazır e-ticaret yazılımları hem hızlı hem de etkin bir çözüm sunmaktadır. 

Bu hazır yazılımlar, internet üzerinden ürün satışı yapabilmen için gereken tüm altyapıyı hızlı ve etkin bir şekilde kurmanı sağlar. Günümüzde birçok işletme ve girişimci, e-ticaret arenasına bu yolla girmektedir.

E-Ticaret Yazılımı Özellikleri

Günümüzde e-ticaret dünyasında tercih edebileceğin çok sayıda e-ticaret yazılımı bulunmaktadır. Bunların her biri özellik bakımından farklılık gösterdiği için bunlar hakkında fikir sahibi olman gerekir. İş ortağımız IdeaSoft özelinde baktığımızda, kişilere 5 farklı seçenek sunduğu görülmektedir:

- Lite e-ticaret yazılımları

- Pro e-ticaret yazılımları

- Entegre e-ticaret yazılımları

- Enterprise e-ticaret yazılımları

- Platinum e-ticaret yazılımları

Bunların her biri farklı girişimcilerin ihtiyaçlarını karşılamak için özel şekilde hazırlanmaktadır. Örnek olarak bunların arasında en düşük seviye olarak tanımlanabilecek Lite paketinde sunulan olanaklar şu şekildedir:

1. E-ticaret çözüm merkezi

2. IdeaSoft App Store – Uygulama Mağazası

3. SEO Analiz Modülü

4. Sınırsız web alanı

5. 1500 GB senelik trafik – sunucu kullanımı

6. E-posta hesabı

7. E-ticaret çözüm merkezi

8. İndirimli Kargo Anlaşmaları

9. 256 Bit SSL Yüksek Güvenlik

10. Gelişmiş Kargo Yönetimi

11. Şirketinize Özel Alan Adı

12. Yeni Versiyonlara Ücretsiz Geçiş

13. Blog Modülü

14. Detaylı Sipariş Yönetimi

15. Mobil Yönetim Paneli

16. Gelişmiş Raporlama-İstatistik seçenekleri

17. Toplu mail yönetimi

18. Canlı destek, WhatsApp ve Ticket Uygulamaları

19. SEO Analiz Modülü

20. Otomatik SEO İçerik Tanımlama

21. Sepet Hatırlatma Bildirimi

22. Ziyaretçi Çıkış Teklifi

23. Özel Hediye Çeki – Puan Teklifi

24. E-ticaret sitesi temaları

25. Kolay tasarım düzenleme

26. Tasarım editörü

IdeaSoft tarafından hazırlanan e-ticaret yazılımı paketinde özellikler aynı zamanda bir temel oluşturmaktadır. Yani Pro, Entegre ve diğer paketlerde de temel olarak bulunmaktadır. Ayrıca bu temel özelliklere ek olarak farklı ayrıcalıklar da her pakette bulunmaktadır.

E-Ticaret Yazılımı Avantajları

E-ticarette başlangıçta esas olarak üç farklı altyapı seçeneği bulunur. Bu seçenekler ücretsiz platformlar, sıfırdan geliştirilecek sistemler ve hazır e-ticaret yazılımlarıdır. Ücretsiz platformlar cazip görünse de, ayrıntılı ve karmaşık bir sektör olan e-ticaret için genellikle yetersiz kalırlar. Ayrıca, bu tür ücretsiz sistemler yüksek trafik ve güvenlik sorunları gibi konularda da riskler taşımaktadır.

Ayrıca ücretsiz seçeneği tercih etmek, profesyonel teknik desteği çoğu zaman alamayacağını da gösterir. Bu noktada hazır e-ticaret yazılımı kullanmak, pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir:

- Yazılımlar farklı paketler halinde sunulur. Bu sayede her seçeneği inceleyerek hangisinin uygun olduğuna karar verebilirsin.

- Eğer seçtiğin yazılım e-ticaret potansiyeline yetersiz gelmeye başlamışsa üst seviyeye taşımak oldukça kolaydır.

- Gerektiği zaman canlı destek almak her zaman çok kolaydır.

Bunun yanı sıra e-ticaret yazılımı için seçtiğin firmanın da sana sağladığı getiriler vardır. IdeaSoft özelinde ele aldığımızda genel anlamda sana sağlayacağı avantajlar şu şekildedir;

- E-ticaret sitene yeni özellikleri, uygulama mağazası üzerinden kolayca yüklemen mümkündür.

- SEO konusunda neler yapman gerektiği üzerine fikir alabilirsin.

- E-ticaret sitene sınırsız ürün eklemesi yapabilir; kategori ve marka sayfaları açabilirsin.

- E-ticaret süreçlerinde gereksinim duyduğun ek hizmetlere özel indirimler ile ulaşabilirsiniz.

- Yurtiçi, MNG, Aras, ve Jetizz gibi kargo şirketleri ile taahhütsüz şekilde, özel indirimli fiyatlarla gönderim yapabilirsin.

- Sipariş aldığınız zaman hazırlanıyor, kargoya verildi gibi aşamaları görüntüleyebilir, müşterilerinizin kargo takibi yapmasını sağlayabilirsin.

- PCI-DSS Level 1 Services Provider uluslararası güvenlik sertifikası vardır.

Yani e-ticaret yazılımı en doğru firmadan seçildiği takdirde, işini geliştirme sürecinde sana büyük katkılar sağlayacaktır.

E-Ticaret Yazılımı Dezavantajları

E-ticaret yazılımı ne gibi dezavantajlara sahip? E-ticarete başlamak isteyenler seçecekleri altyapının sadece avantajlarını değil, aynı zamanda dezavantajlarını da merak etmektedir. Ancak e-ticaret yazılımlarının ciddi dezavantajları bulunmamaktadır. Zira yıllar süren deneme aşamaları, A/B testleri, sürekli yapılan güncelleme ve optimizasyon gibi çalışmalarla en iyi versiyonuyla sunulmaktadır.

Ancak e-ticaret yazılımlarında dezavantaj olarak sayılabilecek tek durum, yazılıma doğrudan müdahale edilememesidir. Bu özellik güvenlik amaçlıdır, sen doğrudan yazılımın kodlarına erişerek herhangi bir değişiklik yapamazsın. Bunun yerine yazılım firması ile iletişime geçerek, istediğiniz kod değişikliğini belirtmen gerekecektir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu dezavantaj aslında güvenlik sebebiyle bulunmaktadır. Zararlı kodların, dış müdahalelerin ve diğer etkenlerin sitende güvenlik açığı oluşturmasını engellemek için bu şekilde bir önlem alınmaktadır.

E-Ticaret Yazılımı Fiyatları Nedir?

E-ticaret yazılımı fiyatları seçtiğin pakete göre değişmektedir. Bu nedenle fiyatlar da standart değildir. Yazılımın içeriğinde bulunan özellikler, e-ticaret yazılım fiyatlarını doğrudan etkilemektedir. Bu bakımdan ilk olarak beklentilerini, ihtiyaçlarını ve diğer isteklerini göz önünde bulundurmalısın. İsteklerine uygun bir yazılım tercih ederek, fiyat bilgisi alabilirsin.

Eğer bir girişimci ya da küçük işletmeysen, müşteri potansiyelin fazla olmayacaktır. Bu bakımdan giriş seviyesinde sunulan paketleri tercih etmen uygun fiyatlı çözümler bulmana yardımcı olur. Orta seviyeli işletmeysen giriş paketlerinin bir üstü yine sana aradığın çözümleri sunacaktır.

Eğer büyük bir işletmeysen en üst paketlerin özelliklerini tek tek inceleyerek karar verebilirsin. Ancak gelişmiş özellikleri en uygun fiyatlar ile almak istiyorsan, IdeaSoft tarafından sunulan e-ticaret yazılımı seçeneklerine bakabilirsin.

Hangi E-Ticaret Yazılımını Seçmelisin?

E-ticarete adım atmayı düşünen her işletme ve girişimcinin gereksinimleri farklıdır. Bu bakımdan standart olarak herkese tavsiye edilebilecek bir seçenek de yoktur. Dolayısıyla bunun yerine e-ticaret yazılımı seçerken nelere dikkat etmen gerektiğini bilmen önemlidir.

- Seçtiğin yazılım tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda olmalıdır. Yani ürün görüntüleme, sipariş alma, ödeme işlemleri, teslimat gibi özellikler bulunmalıdır.

- İşletmelerin büyümesi ile esnek çözümler bulunmalıdır. Yani istediğin zaman üst pakete sorunsuz şekilde geçebilmelisin.

- E-ticaret işletmenin ürünleri artıkça, stok ve tedarik zinciri yönetimi özellikleri de uyum sağlamalı, ihtiyaçları karşılamalıdır.

- Gelişmiş kargo yönetimi seçenekleri olmalıdır. Ayrıca indirimli kargo anlaşmaları da sana işinde yardımcı olabilecek önemli bir özelliktir.

- Yazılım kullanıcı dostu olmalı, müşteriler tarafından sorunsuz şekilde kullanabilmelidir. Sepete ekleme, satın alma ve diğer tüm işlemler sorunsuz şekilde gerçekleştirilmelidir.

- Kişisel bilgiler ve ödeme bilgileri güvenilir şekilde saklanabilmelidir.

E-ticaret yazılımı seçerken, platformun sahip olması gereken özellikler konusunda fikir sahibi olman önemlidir. Bu anlayış, e-ticaret sitesinden ne gibi beklentilerin olabileceğini daha iyi kavramana yardımcı olur.

Eğer sen de e-ticaret dünyasına adım atmayı planlıyorsan, IdeaSoft tarafından sana sunulan e-ticaret yazılımı seçeneklerini tek tek inceleyebilirsin. Farklı paketlere bakabilir, bunların arasından kendine en uygun olanı seçebilirsin. IdeaSoft tarafından hazırlanmış detaylı e-ticaret rehberlerine buradan ulaşabilirsin.

Unutma, WorqCompany ve IdeaSoft iş birliği sayesinde, IdeaSoft müşterileri daha hızlı faydalanabiliyor, ürün stoklarını hızlı bir şekilde yenileyebiliyor!

Gelir paylaşımlı E-Ticaret'e hemen başvur!

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al