Etsy ile E-Ticaret İşinizi Büyütün

Etsy, benzersiz ve yaratıcı el yapımı ve vintage ürünlerin satışa sunulabildiği küresel bir pazaryeridir. Etsy satıcılara sunduğu pazaryerinde, açık zanaat fuarları geleneğini takip ediyor ve belirli bir ücret karşılığında ürünlerini listeledikleri kişisel vitrinler sunuyor.

Eşsiz el işi parçalardan eski hazinelere kadar özel, sıradışı eşyalardan oluşan bir evrene ev sahipliği yapan Etsy’de siz de takı, çanta, giyim, ev dekorasyonu, mobilya, oyuncak, el işi malzemeleri ve araçları dahil olmak üzere çok çeşitli kategorilerde satış yapabilirsiniz.

96 milyondan fazla aktif müşteri ve yaklaşık 60 milyon ürünle müşterilerine hizmet sunan Etsy, Şubat 2022'de yayınlanan yıllık raporuna göre, bir önceki yıla göre %72,36 artışla 7,52 milyon satıcıya sahip. Satıcı sayısı 2020'de 4,37 milyon, 2015'te ise 1,6 milyondu. Bu veriler ile Etsy’nin her geçen yıl büyüdüğünü ve pazaryeri satıcıları için göz ardı edilemeyecek bir pazar olduğunu görebiliyoruz.

Etsy'i çevrimiçi pazar arenasında bir güç merkezi haline getirmeye yardımcı olan bazı temel faktörler arasında platformun kullanım kolaylığı, artan itibarının yanı sıra Instagram ve Pinterest gibi sosyal medya platformlarının yükselişini gösterebiliriz.

Etsy’de Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Etsy, ABD'deki aylık ziyaretlere göre dördüncü en büyük e-ticaret sitesi olarak sıralanıyor ve bu da onu el yapımı ürünler, eski ürünler ve zanaat malzemeleri satan markalar için kaçırılmayacak bir fırsat haline getiriyor. Geniş kullanıcı tabanının yanı sıra, Etsy'de satış yapmanın birçok avantajı vardır. Gelin bu avantajlara detaylı bir şekilde bakalım.

1. Mağaza Kurulumu ve Satışa Başlama Kolaylığı

Etsy, perakendecilere mağazalarını hızlı bir şekilde kurmak ve ürün satmaya başlamak için ihtiyaç duydukları her şeyi sağlar. Adım adım bir kılavuzla kullanıcılar, mağazalarına ad verme, vitrinlerini oluşturma, ödeme ve faturalandırma seçeneklerini ayarlama ve ürünleri listeleme sürecinde yönlendirilir. Pazaryeri ayrıca, ilk satış yapıldığında yapılması gerekenler dahil olmak üzere, süreç boyunca satıcılara rehberlik edecek ipucu bilgileri sunar. 

2. Hacmi Yüksek Aktif Kullanıcı Sayısı

Etsy'de satış yapmanın önemli avantajlarından biri, herkesin onu mutlaka duymuş olmasıdır. Etsy’nin 90 milyon aktif kullanıcısı olduğunu söylemiştik, bu, ürünlerinizi tanıtmanız için zaten halihazırda bir hedef kitleniz olduğu anlamına gelir. Daha büyük e-ticaret pazaryerlerinin aksine, alıcılar Etsy'e başka hiçbir yerde bulamayacakları bir şey aramak için gelirler. Bu, nadir ürünlerinizi tanıtmak ve buna benzer yüzlerce listeleme içeren bir ürünü kolayca tanıtmak anlamına gelir. Bu aşamada mağazanızı rakiplerinizden ayırmak çok önemlidir, bu yüzden rakiplerinize yönelik detaylı araştırmalar yapın. Farklı ürünler ile halihazırda sitede alışveriş yapanların ilgisini mağazanıza çekebilirsiniz.  

3. Pazarlama Araçları

Etsy, Etsy Ads ile satıcılara hem etsy.com'da hem de Etsy uygulamasında ürünlerini tanıtabilmek için reklam araçları sunar. Bu, ürünlerinizin öne çıkmasını ve daha yüksek satın alma potansiyeli olan müşterilere ulaşmanızı sağlar. Etsy satıcıları ayrıca mağazalarında kupon, teklif sunabilme gibi satış ve promosyonlar yürütme fırsatına sahipler.

4. Etsy U Programı

Etsy U, Etsy topluluğundaki deneyimli satıcılardan ders alabileceğiniz veya atölye çalışmalarına katılım sağlayabileceğiniz bir topluluk eğitim programıdır. Bu eğitim programı sayesinde işletmenizi nasıl bir sonraki seviyeye taşıyacağınızı, pazarlamanın püf noktalarını, sosyal medya platformlarında reklam yapmayı, müşteri hizmetlerini nasıl geliştirebileceğinizi veya mağazanızı arama motorları için optimize etmenin yollarını bulmak gibi birçok konuda uzmanlarla bağlantı kurabiliyorsunuz.

5. Düşük Listeleme Ücretleri

Etsy'de bir mağaza oluşturmak ücretsizdir. Sadece ürünlerinizi listelediğinizde, listeleme başına 0,20 ABD doları tutarında bir ücret alınır. Ancak, mağazanızı açık tutmak için aylık bir ücret ödemesi yoktur, bu nedenle başlangıç ​​maliyeti diğer global pazaryeri seçenekleri ile karşılaştırıldığında düşüktür. Etsy işletmelerin gelişmesine katkı sağlama misyonunu merkezde tuttuğu için sadece satış yaptığınızda, küçük bir komisyon ücreti ve standart bir ödeme işlem ücreti alıyor.

6. “Sell on Etsy” Mobil Uygulaması

Etsy, satıcıların mağazalarını mobil cihazlarından yönetmelerine olanak tanıyan bir "Sell on Etsy" uygulaması geliştirdi. Bu uygulama ile siparişlerinizin detaylarını görebilir, ürünlerinizi güncelleyebilir ve müşteri sorularını görüntülemenize/yanıtlamanıza olanak tanır. E-ticaret işinizi yönetirken mobil uygulama erişiminin sağladığı hızdan ve işlem kolaylığından faydalanabilirsiniz.

7. Nakliye 

Nakliye konusunda ise Etsy, mağazanızdaki ürünlerin kargo fiyatlarını güncellemeyi kolaylaştırabilen kargo profilleri içerir. Ayrıca, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da çoğu satış yapan satıcılar için gönderim bedelini hesaplamak için bir araç da vardır. ABD merkezli satıcılar ayrıca Etsy aracılığıyla USPS gönderi etiketleri satın alabiliyor ve gönderim maliyetlerinde %30'a varan tasarruf sağlayabiliyor.

8. Etsy Payments ile Ödeme Alma

Etsy’e ait ve kendi bünyesine entegre bir ödeme sistemi olan Etsy Payments, alışveriş yapmak isteyen kişilerin Etsy Credit, Etsy Gift Card, Kredi Kartı, Apple Pay, Google Pay, PayPal, Discover, Ideal, Sofort, Klarna gibi hemen her ödeme altyapısıyla ödeme yapabilecekleri bir sistemdir. Güvenli ve gelişmiş ödeme altyapısı ile doğrudan Türkiye’deki banka hesabınıza da ödeme alabilirsiniz.

Etsy’de Rekabet Analizini Nasıl Yapabilirsiniz?

Etsy sayesinde dünya çapında müşteri potansiyeline sahip olursunuz, bu aynı zamanda rekabeti de yanında getirecektir. Her ne kadar büyük firmalar Etsy’de bulunmasa da küçük çaplı pek çok Etsy satıcısı olduğunu da unutmamak gerekir. Sizin gibi dünyanın pek çok ülkesinden insanlar Etsy üzerinden satış yapmaktadır. Bu rakipleriniz ile rekabete dikkat etmeniz tabii ki çok önemlidir.

- Etsy mağazaları üzerinden sizin ürünlerinize benzer ürünleri ve satış performanslarını inceleyin,

- Rakipleriniz aynı veya benzer ürünleri nasıl fiyatlandırmışlar araştırın,

- Müşteri yorumlarını inceleyin gerek olumlu gerek olumsuz yorumlardan kendi ürünleriniz için çıkarımlar oluşturun,   

- Etsy müşteri portföyünü anlamaya çalışın, ürün yorumlarından ve değerlendirmelerinden müşterilerin nelerden hoşlandığını anlayabilirsiniz,

- Mağazanız hakkında yapılan yorumlara mutlaka hızlıca cevap verin, kendileriyle ilgilenildiğini bilen müşteriler genellikle sadık müşterilere dönüşürler.

Etsy’de Satışlarınızı Artırmak için Yapabilecekleriniz

- İkna edici ürün açıklamaları yazın,

- Etkileyici ürün fotoğrafları çekin,

- Ürünlerinizin videolarını da çekip yükleyin,

- Başlıklarınızı SEO uyumlu olacak şekilde yazın, 

- Rakiplerinizin ürün yorumlarını dikkate alın,

- Size sorulan sorulara faydalı ve net yanıtlar verin, 

- Hakkında sayfasını, mağaza bilgilerinizi ve politikalar bölümünü eksiksiz olarak doldurun, 

- Ücretsiz kargo imkânı sunun, 

- Etsy'nin Yıldız Satıcı rozetini kazanmaya odaklanın, 

- Markanızı farklılaştırın,

- Paket fırsatlar oluşturun, 

- Sosyal medya platformları ile mağazanıza trafik çekin,

- Gönderilerinize diğer müşterilerinizden aldığınız yayınlanmış olumlu yorumları kart/not olarak paylaşın,

- Yeni ürünler ekleyin ve güncel kalın, 

- Doğru fiyatlar belirleyin, 

- Etsy’nin sunmuş olduğu reklam araçlarını değerlendirin,

- İyi performans göstermeyen ürünlerinizi iyileştirin.

WorqCompany olarak hem Türkiye ve İngiltere’de şirket kuruluşu yapıyoruz hem de Etsy dahil global pazaryerlerine başvuru sürecinde sizlere destek oluyoruz. Bununla birlikte “E-Ticaret Finansmanı” ürünümüz ile pazaryeri satıcılarına stok desteği sağlıyoruz ve bu sayede e-ticaret işlerinin gelişmesine katkı sunuyoruz.

Şirket kuruluşu ve global pazaryerlerine başvuru hizmeti almak için buradaki başvuru formumuzu, stok desteği almak için ise buradaki linke tıklayıp başvuru formumuzu doldurabilirsiniz.

Kaynaklar:

BusinessDIT

Deliverr

Etsy

Küçük İşletme Hareketi

Printful

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al