İngiltere’de Muhasebe Sistemi

İngiltere’de “tek düzen hesap planı” kullanılmadığından, muhasebe hesaplarınızı yaparken birçok ülkede standart kullanılan muhasebe kodlarını kullanmak zorunda değilsiniz.

İngiltere’de muhasebe için “tek düzen hesap planı” kullanılmamaktadır. Yanlış duymadınız, dünya finansının merkezlerinden İngiltere’de muhasebe hesaplarınızı yaparken birçok ülkede standart kullanılan muhasebe kodlarını kullanmak zorunda değilsiniz. Bu durumun; şirket sahiplerine ve muhasebecilere esneklik sağlamasının yanında, özellikle mikro ve orta ölçekli şirketler için muhasebeyi oldukça kolaylaştırmaktadır.

Bir diğer konu ise; eğer muhasebeyi ve İngiltere’deki işleyişi iyi biliyorsanız muhasebe hesaplarınızı kendiniz yapıp, yasal kurumlara kendiniz gönderebiliyorsunuz. Diğer bir deyişle şirketlerin muhasebe hesaplarını yönetmesi için şirket bünyesinde yetkili bir muhasebeci bulundurması ya da bir muhasebe şirketi ile çalışması zorunlu değildir. Bunun yanında, vergi sistemine ve işleyişe hakim değilseniz kendi hesaplarınızı tutmanız tavsiye edilmemektedir. Olası bir denetimde hesaplara ilişkin açıklamaları yapamamanız, istenilen belgeleri sağlayamamanız veya muhasebe hareketlerinde bir hata tespit edilmesi durumunda başınızın derde girmesi olasıdır. Şirketler muhasebe işlemlerine konu olan belgeleri 6 yıl saklamakla mükelleftir. Bu belgelerin dijital ortamda kopyalarının saklanması da mümkündür. Olası bir denetimde bu belgelerin ibraz edilmesi gerekir.

Yetkili Muhasebe Hizmetleri (Certified-Chartered Accountant)

Muhasebe hizmetleri ise farklılık göstermektedir. İngiltere’de yetkili muhasebeci kişi ve kurumların HMRC (Her Majesty’s Revenue and Custom) ve ilgili devlet kurumlarına müşterileri adına erişim yetkisi verilmektedir. Bu kurumların yetki alabilmek için bünyesinde sertifikalı (Certified-Charetered Accountant) muhasebeci bulundurması ve mesleki sorumluluk sigortası yaptırmak gibi birçok yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu kurumlar tarafından hazırlanan vergi vb. beyannameler daha güvenilir bulunduğundan bu tür kurumlardan hizmet alınması önerilmektedir. Worqcompany Accounting Ltd. Şirketi de İngiltere’de ACCA sertifikasına sahip yetkili muhasebe hizmetleri sunmaktadır.

Yetkili olmayan muhasebe şirketi ve şahısların HMRC ve devlet kurumlarına doğrudan erişimi bulunmamakta ve müşterilerine ait kullanıcı adlarını kullanarak işlem yapmaktadırlar. Bu türdeki şahıs ve kurumların sorumluluğu sınırlıdır ve tüm sorumluluk müşteri şirkettedir.

Muhasebe Uygulamaları

Küçük ve orta ölçekli şirketler için geliştirilmiş bulutta çalışan birçok muhasebe uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamalar genellikle banka ve finansal kuruluşlar ile bağlantıya sahiptir ve bu sayede hesap hareketlerini manuel olarak indirip muhasebe uygulamasına yükleme külfeti ortadan kalkmıştır. Yapmanız gereken banka hesabınızdaki hareketlerin alınabilmesi için bu uygulamalara bağlantı onayı vermenizdir. Küçük ve orta ölçekli şirketler için en iyi uygulamalardan biri Xero’dur. Worqcompany Xero silver partner olarak hizmet vermektedir. Ayrıca müşterilerimize bu uygulamaya erişim hakkı vererek şirketlerinin durumunu takip etmeleri ve kar-zarar tablosundan bilançoya, nakit akışından muhasebe hareketlerine kadar birçok raporu alabilme imkanı sunulmuştur.

Accounting Software: Xero UK

Hemen Başvurun butonuna tıklayarak E-ticaret finansmanı hakkında bilgi alabilir ve saniyeler içerisinde başvurunuzu yapabilirsiniz. Pazaryerleri e-ticaret gelire dayalı finansman ile işinizi büyütün!

Accounting Software – Do Beautiful Business | Xero UK
geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al