Kendi Sermayeniz Size Kalsın, Gelir Paylaşımlı Finansman ile Pazaryerlerinde Büyüyün

Kendi e-ticaret işinizi kurmak sadece zor değil, aynı zamanda finansal yönden risklidir. Genel olarak işletme sahipleri finansal bir engelle karşılaştıklarında, %62'si bu engeli aşmak için kendi kişisel sermayesini kullanmayı tercih ediyor. Ancak, e-ticaret işletmeniz için sadece kişisel sermayenizi ortaya koymak kısmen yeterli bir seçenektir.

E-ticaret işletmeniz için en iyi finansman türünün ne olduğuna karar vermek büyük bir karardır. Birçok e-ticaret işletmecisi, finansman elde etmek için hisse senetlerini satarak öz sermaye finansmanını elden çıkarmayı tercih ediyor. Ama, gelir paylaşımlı WorqCompany E-Ticaret Finansmanı modelimiz sayesinde bu artık geride kaldı. Türkiye’de ilk ve tek olan bu finansman modelimiz ile ürünlerinizi sizin yerinize tedarikçinizden toptan olarak satın alırken hem kendi sermayenizi korumanızı hem de güçlü stoğa sahip olarak satış yapabilmenizin önünü açıyoruz. 

Peki, e-ticaret pazaryeri satıcıları neden öz sermaye finansmanı yerine gelir paylaşımlı WorqCompany E-Ticaret Finansman modelimizi tercih ediyor?

Bu soruyu yanıtlamak için gelir paylaşımlı WorqCompany E-Ticaret Finansmanını kullanan bazı müşterilerimiz ile soru cevap çalışması yaptık. Kararlarını yönlendiren birkaç temel neden vardı: işletmeleri büyüyordu, nakde hızlı erişime ihtiyaçları vardı ve öz sermaye finansmanı sınırlıydı.

İşletme büyümeye hazırdı

Artan talep, bir e-ticaret pazaryeri işletmesinin sıkı çalışmasının karşılığını aldığının harika bir göstergesidir. Tekçe’nin kurucusu olan müşterimiz Fatih Yusuf Tekçe gelir paylaşımlı WorqCompany E-Ticaret Finansmanı ile ilgili şöyle diyor: 

“E-Ticaret Finansmanı desteğinden yararlandım ve ürün çeşitliliğimi, stokumu, hacmimi artırdım. Artık arkamda güçlü bir destek varken, stoklarım daha fazla ve sermayem hala elimdeyken e-ticarette geliştim ve bu sayede satışlarım da ikiye katlandı.”

E-ticaret işletmeniz büyüdükçe müşteri tabanınız ve ürünlerinize olan talep de büyür. Bu talebi karşılamak için daha büyük hacimlerde ürün satın almanız gerekir. Ürün satın almak istediğinizde de genellikle üreticiler ve tedarikçiler, siparişleriniz için sizden ön ödeme yapmanızı veya en azından bir depozito ödemenizi ister. İşletmenizin hızla büyüdüğü bu dönemde nakde hızlı erişme ihtiyacınız doğabilir ve kendi sermayeniz yeterli olmayabilir. Sayl’ın kurucusu olan müşterimiz Hakan Arslantürk gelir paylaşımlı WorqCompany E-Ticaret Finansmanı ile ilgili şöyle diyor:

“Günümüz koşullarında ticaretin ağırlıklı olarak nakit üzerinden dönmesinden dolayı sattığımız ürünleri çeşitlendiremiyor ve stoklarımız zayıf kalıyordu. WorqCompany sayesinde 1 ay içinde stok gücümüzü ve çeşitliliğimizi 2 katına çıkardık.” 

Mevcut kârınızın izin verdiğinden daha fazla stok satın almanız gereken dönemler olacaktır. Satışını yaptığınız ürünlerin üretimi uzun sürebilir ya da stock-out olmamanız gereken yoğun kampanya dönemlerinde ürün satın alma işlem sıklığını artırmanız veya normalde aldığınızdan daha fazla ürün almanız gerekebilir. 

E-ticaret işletmeniz büyürken, yoğun iş temposunu karşılamak için ekibinizi genişletmeniz veya satışları artırmaya yardımcı olmak için pazarlama iletişimi yapmak gibi büyümenizi destekleyen çalışmalara yatırım yapmanız gerekebilir. Bu durum kârınızı, hem yeniden ürün satın almak hem de operasyonel kalemlere harcama yaparak bölmeniz dolayısı ile daha az ürün alarak satış hacminizi düşürmek demektir. Bunların yanında web barındırma, depolama gibi başka giderleriniz de olacaktır. Ancak sermaye bu tarz giderlere bağlandığında bu maliyetleri karşılamak zor olacaktır.

Sermayeye hızlı erişime ihtiyaçları vardı

E-ticaret pazaryeri satıcısıysanız mağazanızı en iyi şekilde nasıl yöneteceğinizi ve uzun vadeli başarının nasıl elde edileceğini öğrenmeye odaklanmanız gerekir. Ürün stoğunu nasıl güçlendirebilirim sorusu yerine aktif olarak yenilikçi olmanın yollarını düşünecek konfor alanına sahip olmalı ve sektörde neler olup bittiğine dikkat etmeniz gerekir. İşletmeniz için özellikle elverişli olan koşulları yakından takip etmeli, yeni fırsatları fark etmeli ve bunlara yanıt verebilir bir iş akışınızın olması gerekir. Yeniliklere yavaş tepki veren bir işletme olursanız, fırsatları rekabete kaptıracak ve kâr potansiyeliniz azaltacaktır. Bonjey’in kurucusu müşterimiz Muharrem Emre gelir paylaşımlı WorqCompany E-Ticaret Finansmanımızın tam da bunu yapmayı sağladığını söylüyor:

“E-ticarette, hele ki giyim sektöründe piyasa çok değişkendir. Moda beklenmedik şekilde değişebiliyor ve rağbet başka bir ürüne kayabiliyor. Öyle öngörülemeyen şeyler olunca da stoklar bir anda tükenebiliyor ve yenisini sağlamak zorlaşabiliyor. WorqCompany’den önce yeni ürün almak ve süreçleri yönetmekte çok zorlanıyorduk. WorqCompany ile anlaştığımda, ürün alma işini; yani bu e-ticaret işinin en meşakkatli bölümünü artık onlar üstlendiğinden finansal sıkıntımızı çözmüş olduk.”

WorqCompany, gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansman modeli ile işletmenizi büyütmek isterken karşılaştığınız tüm bu zorluklara çözüm sunuyor. Aynı zamanda;

- Ürünlerinizi sizin yerinize tedarikçinizden toptan olarak satın alırken elde edilen düşük stok maliyeti fırsatı ile daha yüksek kâr elde ederek satış yapabilmenize imkân sağlıyor,

- Mağaza cironuza uygun gelir paylaşımı imkânı ile size destek oluyor,

- Sürpriz masraf olmadan mağazanızı büyütmenizi sağlıyor,

- Finansal borç gözükmeden sağlıklı şirket bilançosuna sahip olmanızın önünü açıyor,

- Kârın çoğunun sizde kaldığı gelir paylaşımı modeli ile hızlı büyümenizi sağlıyor.

İşletmenizden yana avantajlarından faydalanmak ve pazaryerlerinde satışlarınızı artırmak için siz de gelir paylaşımlı WorqCompany E-Ticaret Finansmanımıza hemen başvurun.

Kaynak:

WayFlyer

E-Tİcaret Fİnansmanı

Siz de E-Ticaret Finansmanı ile İşini Büyütenler Arasında Yerinizi Alın