Pazaryerlerinde Satış Yapmanın Avantajları

Son yıllarda e-ticaretin payını hızla artırmasıyla birlikte online satış kanallarında da yeni trendler ve çeşitlenmeler oluşmaya başladı. Pazaryerleri, bu satış kanallarının önemli dinamiklerinden biridir. Popülaritesi arttıkça bünyesindeki satıcı sayısı da her geçen yıl artmaya devam etmektedir. Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı güncel verilere göre e-ticaret faaliyetlerinin %97 gibi ciddi bir oranına sahip olan pazaryerleri, sektörün en önemli dinamiği olarak hem satıcılara hem de alıcılara önemli avantajlar sunar. Pazaryerlerinin prestiji altında satıcılar tüketici güvenini daha kolay yakalayabilmek, satış kanallarını genişletmek, daha az maliyetle daha geniş kitlelere ulaşmak, marka bilinirliklerini artırmak gibi ortak amaçlarla satış kanallarını pazaryerlerinde çeşitlendirme çabasındadır. Çünkü internetten satış yapmak isteyenler için pek çok pazaryerinde mağaza sahibi olmak, satışları artırarak hızla ilerlemek adına atılabilecek en önemli adımlardan biridir. Öyleyse pazaryerlerinde satış yapmanın avantajlarını ele aldığımız bu yazımıza beraber göz atalım.

Pazaryerlerinde Satış Yapmak İçin 8 Neden

- Kendinize ait bir siteniz olmadan da satış yapabilirsin.

- Ödeme yöntemi, reklam ve lojistik yönetimi pazaryerlerine aittir.

- Hosting, SEO ve web tasarım gibi detaylarla uğraşmanıza gerek yoktur.

- Mağaza açmak, sıfırdan bir site kurmaktan daha ekonomik ve kolaydır. Pazaryerlerinde satış yaparak daha kolay ve hızlı bir şekilde gelir elde edebilirsin.

- Geniş bir müşteri kitlesine erişim imkânı bulabilirsin.

- Pazaryerleri kampanyaların yoğun olarak düzenlendiği platformlardır. Sürekli olarak düzenlenen kampanyalar ile satışlarını hızla artırabilirsin.

- Pazaryerleri ayda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen platformlardır. Sen de pazaryerlerinde mağaza açarak hazır bir müşteri kitlesine ulaşır ve pazaryerlerinin sahip olduğu güvenilirlik ve prestijden faydalanabilirsin. Bu da daha kolay satış yapmanı ve marka bilinirliğini artırmanı sağlar.

- Pazaryerlerinin rutin olarak düzenlenen ya da hazırda bulunan eğitimleri sayesinde e-ticaretle ilgili pek çok konu hakkında kendini geliştirebilirsin.

Pazaryerlerinde Hangi Ücretler Vardır?

Türkiye’deki pazaryerlerinin satıcısı olmak isteyenler herhangi bir giriş ücreti ödemeden mağazalarını açabilirler. Satıcıların mağaza açabilmesi için öncelikle mağaza başvurusunda bulunup ilgili pazaryerinin istediği belgeleri pazaryerine yüklemesi/göndermesi gerekmektedir.

Pazaryerlerinin satıcılardan kesinti olarak uyguladığı ürün ya da kategori komisyonları vardır. Komisyon oranları periyodik olarak güncellenmektedir. İlgili pazaryerinin sitesinden bu oranları öğrenebilirsin.

Komisyon harici olarak satıcının ödemesi gereken kargo ücretleri mevcuttur. Son dönemlerde kargo ücretlerinin epey artması alıcının ürünü satın almaktan vazgeçme nedeni olabilmektedir. Bu sebeple pazaryerlerinin çoğu alıcı ödemeli kargo uygulamasını kaldırmaktadır. Pazaryerlerinin kendi kargo anlaşmalarını ya da kendi anlaşmanı kullanarak siparişlerini karşılamaya devam edebilirsin.

Pazaryerleri Entegrasyonu Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Bir e-ticaret & pazaryeri entegrasyon programı kullanmak, pazaryerlerinde mağaza işleten işletmelere çeşitli avantajlar sağlar. Bu programlar, e-ticaret operasyonlarının çeşitli yönlerini kolaylaştırmaya ve genel verimliliği artırmaya yardımcı olur. İşte e-ticaret entegrasyon programı kullanmanın bazı önemli avantajları:

Tek Panelden Yönetim: Entegrasyon programları pazaryerleri, kendi e-ticaret siteniz vb. tüm satış kanallarınızı tek bir platformdan yönetmene olanak tanır. Ürünleri tek bir panel üzerinden tüm satış kanallarına gönderir, siparişlerine aynı panelden işlem yaparsın. Tek panelden yönetim, farklı satış kanalları arasında geçiş yapma ihtiyacını azaltarak zamandan tasarruf etmeni sağlar ve hataları azaltır.

Otomatik Stok & Fiyat Senkronizasyonu: Entegrasyon programları, e-ticaret siten, pazaryerlerin, fiziksel mağazaların ve hatta muhasebe programın dahil olmak üzere kullandığın tüm kanallar genelinde gerçek zamanlı otomatik stok ve fiyat senkronizasyonu sağlar. Bu da aşırı satışı, stok tükenmesini ve stok & fiyat seviyelerindeki tutarsızlıkları önlemeye yardımcı olur.

Verimli Sipariş Yönetimi: Pazaryerlerindeki mağazalarından veya kendi e-ticaret sitenden gelen siparişler, entegrasyon sayesinde otomatik olarak panele aktarılabilir. Bu otomasyon, sipariş işleme sürecini hızlandırır, manuel veri girişini azaltır ve sipariş hatalarını en aza indirir.

Doğru Ürün Bilgileri: E-ticaret entegrasyonu ürün ayrıntılarının, fiyatların ve açıklamaların tüm kanallarda tutarlı olmasını sağlar. Ürün bilgilerinde yaptığın güncellemeler anında tüm diğer satış kanallarına da yansıtılır.

Kolaylaştırılmış Kargo Yönetimi: Entegrasyon programları gönderi etiketleri oluşturmana, siparişleri takip etmene ve satış kanallarından müşterilere doğru gönderi bilgileri sağlamana olanak tanıyan kargo firmaları ile de entegre olabilir.

Veri İçgörüleri ve Analiz: Birçok entegrasyon programı, panel içerisinde güçlü raporlama ve analiz özellikleri de sağlar. Bu bilgiler, bilinçli iş kararları vermeniz için satış performansını, müşteri davranışını, pazarlama stratejilerinizi ve diğer önemli ölçümleri izlemene yardımcı olabilir.

Zaman ve Maliyet Tasarrufu: Entegrasyonun sağladığı otomasyon, manuel görevlere olan ihtiyacı azaltır, bu da işletmenin ve ekibinin zamandan tasarruf etmesini sağlar. Ayrıca manuel veri girişi sırasında oluşabilecek hataları da en aza indirerek uzun vadede maliyet tasarrufu kazandırır.

Ölçeklenebilirlik: Gelir paylaşımlı E-Ticaret ile işletmen büyüdükçe birden fazla satış kanalını ve sürecini yönetmek karmaşık hale gelebilir. Entegrasyon programları, işletmenle birlikte ölçeklenecek şekilde tasarlanmıştır ve faaliyet alanın büyüse bile operasyonlarını verimli bir şekilde yönetebilmeni sağlar.

Seni pazaryerlerini yönetirken tüm bu avantajları sağlayan Sopyo ile tanıştırmak istiyoruz.

Şimdi pazaryeri mağazanı Sopyo ile entegre et, tüm kanallarını tek bir panelden yönetmenin keyfini keşfet.

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al