Trendyol ve Hepsiburada Pazaryerleri Kasım E-Ticaret Verilerini Yayınladı

E-ticaretin indirimleri ve satışları ile parlayan Kasım ayını, Efsane Cuma, 11.11, Şahane Kasım gibi isimlerin çatısı altında toplanan kampanyaları ile birlikte geride bıraktık ve 2022 Kasım ayı, doğru kampanya stratejileri yürüten, stock-out yaşamayan satıcıların ayı oldu.

Kasım ayının sonunda birçok pazaryeri kampanya sonuçlarını, satış verilerini, güncel satıcı ve müşteri rakamlarını açıkladı. Kasım 2022’de hangi pazaryeri en çok kullanıldı ve en fazla satıcıya ulaştı? Hangi ürün daha çok satıldı? Blogumuzda sizin için Kasım 2022 pazaryerlerinin verilerini sizler için derledik. 

2021 yılından 2022 yılı Kasım Ayına pazaryerleri ne kadar büyüme gösterdi?

Pazaryerleri arasında 2022 yılında en fazla kullanıcıyı sitesine çeken Trendyol oldu. Kasım kampanyalarının verilerini açıklayan Trendyol, Efsane Günler ve Süper İndirim Günleri kampanyaları ile günlük ziyaretçi sayısını 25.6 milyona çıkardı. Trendyol’un yaptığı açıklamaya göre kampanyalar süresince ziyaretçi sayısının 1 milyarın üzerinde ve satılan ürün sayısının da 71 milyonun üzerinde oldu.

Dikkat çeken verilerden birisi de indirim ve kampanyalara katılan işletmelerin ürünlerini 11 milyon müşteriye satarak, satış hacimlerini 4 katına çıkarması oldu. Büyükşehirlerin dışında anadolu şehirleri de satışlarda öne çıktı. Kocaeli, Bursa, Gaziantep en çok satış yapan iller olarak öne çıkarken; Bursa ve Antalya en çok siparişin verildiği iller oldu.

Kasım ayında işletmelerin yaklaşık 2 milyon adet üründe  sunduğu indirimler ve kampanyalar sayesinde e-ticaret tüketiciler 2 milyar TL kar ile alışverişlerini gerçekleştirdiler. 

Kasım kampanyalarının önemli çıktılarından birisi de e-ticarete katılan kadın girişimci sayısı oldu. 1042 kadın girişimci Trendyol’da yerini alarak satış yapmaya başladı. Kasım kampanyalarındaki kadın girişimci sayısındaki bu artış ile Trendyol’da satış yapan kadın girişimci sayısının 11 bini geçtiği açıklandı.

Trendyol’dan sonra en çok ziyaretçi alan Hepsiburada ise Kasım kampanyalarında bünyesindeki 200 binden fazla kampanya ile geçen yıla göre sipariş sayısını 1.7 oranında artırdı. 30 milyona ulaşan satılan ürün adediyle 2022 Kasım ayında Hepsiburada’nın bu zamana kadarki en yüksek günlük sipariş sayısına ve cirosuna ulaşıldı. 

İndirimler ve kampanyalar sayesinde online alışverişlerini Kasım’da Hepsiburada üzerinden yapanlar yaklaşık 907 milyon tasarruf sağladılar. E-ticaret müşterilerinin en çok 20.00 - 23.00 zaman aralıklarında alışveriş yaptığı Hepsiburada tarafından açıklandı. Öğle saatlerinde en çok kitap alışverişi yapılırken, 20.00 - 21.00 saatleri aralığında tüketim ve süpermarket kategorilerinde en yüksek satışlar olurken; 22.00’den sonra ise en çok giyim, sağlık-güzellik, spor malzemeleri kategorilerinde satış yapıldığı belirtildi. Giyim kategorisinde de satışlar aylık ortalamanın 3 katına çıkarak ciddi bir artış gösterdi.

Hepsiburada’da en çok satış yapan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken; en çok sipariş gelen iller ise Bursa, Konya ve Gaziantep oldu. “Şimdi Al Şubat’ta Öde” kampanyasıyla, kampanyaya uygun kartlarla yaptıkları taksitli alışverişlerin %50’sinin ödemesini erteleyerek müşteri bütçesini rahatlattı. 

E-ticaret kampanyaları ile satışlarınızı artırırken ürün stoğunuzu da WorqCompany ile güçlendirebilirsiniz. Size özel sınırsız ve hızlı finansman desteğinden faydalanmak için “Hemen Başvurun” ‍

Amazon Gülümseten Kasım 2022 Raporu yayınlandığında blogumuza ekleme yapacağız. Takipte kalın.

Kaynak:

https://rb.gy/0sjom4

https://rb.gy/fulb8z

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al