Türkiye’de Özel Sektörün İlk Sosyal Sukuk İhracı WorqCompany İçin Gerçekleştirildi!

Emlak Katılım aracılığı ile çıkarılan ve yatırımcılardan yoğun talep alan 100 milyon TL tavanlı sosyal Sukuk Türkiye’de özel sektör için de bir ilk oldu!

WorqCompany, ilk Kira Sertifikası (Sukuk) ihracı ile finansal büyüme ve getiri hedeflerinde önemli bir adım atarak, E-ticaret sektöründeki sosyal ve toplumsal alanda pozitif etkiler yaratma konusundaki taahhüdünü de güçlendiriyor. Özel sektördeki bu önemli başarı, önümüzdeki dönemde WorqCompany’nin sermaye piyasaları aracılığı ile büyümesinin de önünü açıyor.

WorqCompany, bu sosyal Sukuk ihracı ile Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin sürdürülebilir büyüme ve gelişimine odaklanırken, geliştirdiği teknolojisi ile Türkiye’nin her yerindeki E-ticaret satıcılarını desteklemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda kadın ve genç girişimcilere destek vererek cinsiyet eşitliği ve gelir adaletine de katkıda bulunuyor.

Kalkınmada öncelikli bölgelerdeki teknolojiye yatkın olan E-ticaret girişimlerine de destek olmayı hedefleyen WorqCompany CEO'su Emre Özdemir ihracın WorqCompany'nin hem e-ticaretin ticaretteki payını artırma hedefine hem de Türkiye e-ticaretinin dünyadaki payını büyütme hedefine ulaşmasında büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Peki, Sukuk nedir?

Uluslararası finans piyasalarında "sukuk" olarak bilinen kira sertifikaları, faizsiz tahvil olarak da adlandırılıyor. Devletlere ve şirketlere finansman aracı olarak verilen, yatırımcılara faizsiz sabit getiri fırsatı sunan Sukuk şirketlere ve yatırımcılara önemli avantajlar sağlıyor.

WorqCompany Hakkında:

WorqCompany, 2021'de e-ticaret girişimcilerine destek olmak amacıyla kurulmuş ve 2022'de Türkiye'de bir ilk olan “Gelir Paylaşımlı E-Ticaret” modelini geliştirmiştir. WorqCompany, online pazaryerlerinde satış yapan e-ticaret şirketlerinin büyüme süreçlerinde işletme sermayesi konusundaki zorlukları aşmalarına yardımcı olmaktadır. WorqCompany, kendi segmentinde Türkiye'de ilk olmuş, dünyada ise büyüyen E-Ticaret piyasasında önemli bir oyuncu olmak misyonu ile çalışmaktadır. Geniş ve güçlü bir yatırımcı bazına sahip olan WorqCompany her geçen gün büyüyen iş hacmi ve altyapısı ile E-Ticaret satıcılarının önemli bir iş ortağı konumundadır. Türkiye Emlak Katılım Bankası aracılığı, UNDP ICPSD ve GIFIIP  teknik desteği ileği Sosyal sukuk ihracına imza atan WorqCompany, E-Ticaret işletmelerine ve topluma değer katma hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al